Welkom bij Youké Pleegzorg

Ieder kind is oké. Met een eigen talent, kleur en netwerk. Dat is het startpunt van onze pleegzorg.

Zo kort als kan en zo lang als nodig, zodat kinderen en jongeren veilig opgroeien en zelfstandig verder kunnen.

Pleegzorg is een uitkomst voor kinderen die voor een korte of voor een langere periode niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen.

Een pleegzorgbegeleider van Youké biedt jou als pleegouder begeleiding en ondersteuning bij opvoedvragen en praktische zaken.

Kinderen zijn verbonden met hun ouders en familie, hoe oud ze ook zijn, waar ze ook wonen of opgroeien.

Pleegkinderen nemen in diverse financiële regelingen een bijzondere positie in. Deze positie heeft ook gevolgen voor pleegouders.

De Pleegouderraad (POR) bestaat uit een afvaardiging van pleegouders begeleid door Youké.

Met de Nieuwsbrief Pleegzorg houden wij onze huidige en toekomstige pleegouders en relaties van Youké op de hoogte van pleegzorgnieuws, ervaringen en meer...

Laatste blogberichten

Er even tussenuit!

Eén keer per maand komt onze pleegdochter Liza een weekend bij ons logeren. We hebben bijvoorbeeld eens een boomhut gehuurd. We konden zo de bossen in wandelen. Liza en onze dochter Elin hebben daar heerlijk gestruind. Vanuit onze boomhut konden we de eekhoorns door de bomen zien rennen.

Lees verder

Jeugdherinnering

Aan vroeger en mijn pleeggezin heb ik veelal leuke herinneringen. Uitgebreid eten met familie of vrienden, maar ook het spelen in de tuin. Het liefst speelde ik met roze lego en maakte ik mijn eigen dorpje waar alleen maar hele lieve mensen woonden en iedereen van paarden hield.

Lees verder

Informatieavonden

Er zijn geen evenementen in de agenda.