De juiste match

‘Eigenlijk hebben we twee keer zoveel pleegouders nodig dan het aantal kinderen waar we een pleeggezin voor zoeken. Daarom zijn we zo hard op zoek naar nieuwe pleegouders’, vertelt Anoek (medewerker Werving & Selectie Pleegzorg).

‘Voor de beste match tussen kinderen en pleegouders is het goed om voor beiden de juiste keuze te kunnen maken. Het pleeggezin moet het pleegkind de juiste aandacht kunnen geven, ook bij complexe problematiek, naast ruimte in huis en hart hebben. We kijken ook naar de match met de leefwereld van de ouders’, vervolgt Anoek.

Tekort aan pleegouders

Ben je al getraind als pleegouder en wacht je op de match tussen een pleegkind en jouw gezin? We kunnen ons voorstellen dat jouw wachten en het tekort aan pleegouders vragen oproept. Terwijl je wacht, draait de campagne www.supergewonemensengezocht.nl op volle toeren. Pleegvader Sander bood aan om ondertussen voorlichting te geven tijdens informatieavonden aan de hand van zijn ervaringen.

Lees verder voor het aanvragen van een informatiepakket, aanmelden voor een informatieavond of de TOP-training. Ben je al pleegouder en wil je jouw pleegzorgaanbod bespreken? Mail dan naar pleegzorg@youke.nl.

Deel dit bericht: