Informatieavonden

Er zijn geen evenementen in de agenda.

Er even tussenuit!

Eén keer per maand komt onze pleegdochter Liza een weekend bij ons logeren. We hebben bijvoorbeeld eens een boomhut gehuurd. We konden zo de bossen in wandelen. Liza en onze dochter Elin hebben daar heerlijk gestruind. Vanuit onze boomhut konden we de eekhoorns door de bomen zien rennen.

Lees verder

Jeugdherinnering

Aan vroeger en mijn pleeggezin heb ik veelal leuke herinneringen. Uitgebreid eten met familie of vrienden, maar ook het spelen in de tuin. Het liefst speelde ik met roze lego en maakte ik mijn eigen dorpje waar alleen maar hele lieve mensen woonden en iedereen van paarden hield.

Lees verder

Supergewone mensen

‘Eigenlijk hebben we twee keer zoveel pleegouders nodig dan het aantal kinderen waar we een pleeggezin voor zoeken. Daarom zijn we zo hard op zoek naar nieuwe pleegouders’, vertelt Anoek, medewerker Werving & Selectie Pleegzorg.

Lees verder

Pleeggezin gezocht voor Pieter

Pieter woont op een groep in Hilversum. Liever woont hij in een gezin op een vaste plek met vaste mensen om zich heen. Daarom zoeken we een pleeggezin met eigen kinderen voor Pieter.

Lees verder

Uitkomsten tweede meldactie pleegouders in de transitie

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen voerde van 29 april tot en met 19 mei de tweede meldactie voor pleegouders uit. 212 pleegouders vulden een meldformulier in over hun ervaringen, zorgen en aanbevelingen ten aanzien van de transitie jeugdzorg.

Lees verder
zoom-4473444-3

Is een goede relatie met de biologische ouders belangrijk?

Een kind moet zich geborgen, gesteund en welkom voelen. Deze loyaliteit is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Pleegkinderen ervaren soms onvoldoende loyaliteit, omdat er bijvoorbeeld geen contact meer is met de eigen ouders. Hoe kun je als pleegouder inspelen op dit soort situaties?

Lees verder
zoom-67043413-3

Werken aan een goede band met je pleegkind

Als pleegouder weet je vaak niet precies hoe het kind de periode voor een uithuisplaatsing heeft ervaren. Ook heb je vaak geen goed beeld van de band tussen het kind en zijn eigen ouders. Hoe kun je zonder deze informatie als pleegouder toch werken aan een goede band met je pleegkind?

Lees verder
zoom-50902862-3

Seksualiteit en intimiteit; wat is normaal?

Onze ontwikkeling als kind bepaalt hoe we als volwassenen met intimiteit omgaan. Voor pleegkinderen is een gezonde seksualiteit op latere leeftijd niet altijd vanzelfsprekend. Dat komt bijvoorbeeld door hechtings- en gedragsproblemen in hun jeugd. Hoe weet je als pleegouder of de ontwikkeling van jouw pleegkind normaal is?

Lees verder